TABLE D’HÔTE

TABLE D’HÔTE

Tussen 2014 en 2019 heb ik samen met Sigrid Raben van “Wat verder ter tafel komt” regelmatig een table d’hôte in haar lunchroom gehouden. Meestal op een vrijdagavond, soms op zaterdagavond.
Er werd aangeschoven aan grotetafels voor 10 man, en 2 kleinere ronde voor maximaal 5 man. Als amuse serveerden we een klein soepje, voorgerecht planken met antipasti, dan een hoofdgerecht, een kaasbuffet en een taartenbuffet of een dessert. Aperitief, wijnen, bier, waters, koffie, thee en port en dessertwijn waren allemaal inclusief. Na de eerste 5 table d’hôtes zijn we begonnen muzikanten uit te nodigen voor 2 korte optredens tussen de gerechten door om de avond nog specialer te maken: 1 tijdens de amuse, 1 na het hoofdgerecht. Dat bleek een groot succes, dus werd hetonderdeel van de formule. De prijs voor de hele verzorgde avond was € 57,50 per persoon.

Helaas gooide Corona roet in het eten en heeft de lunchroom van Sigrid de crisis niet overleefd. Maar omdat de formule zo leuk en succesvol was ben ik van plan om , zodra de omstandigheden het weer mogelijk maken (het after-Corona tijdperk) de draad weer op te pakken.
Ik heb al een gesprek gehad hierover met de directie van bureau marineterrein want het zou geweldig zijn om in de toekomst deze avonden in de oude commandantswoning te laten plaatsvinden.

Als het zover is zal ik dat ook laten weten via mijn nieuwsbrief en Facebook pagina.