annemarie_pol.jpg

Annemarie van Pol

Ik was als kind al kookgek en ben opgegroeid in een gezin van 5 kinderen met Zuid Limburgse ouders waarbij de avondmaaltijd een centrale rol in de dag vervulde.
Mijn moeder kookte heerlijk met de Franse slag, en mijn vader, in zijn vrije tijd hartstochtelijk jager, zorgde dat er regelmatig wild op tafel kwam.
Iedereen was altijd welkom aan die tafel en het kwam dan ook vaak voor dat we minstens met zijn tienen zaten te eten. Nog steeds zijn de stukken rood vlees gebraad, de fazant met zuurkool, de lasagne en de luchtige griesmeelpudding van mijn moeder ongeëvenaard.

Geschiedenis

Nadat ik in 1985 mijn opleiding aan de rijksacademie van beeldende kunsten had afgerond ben ik na een aantal jaren toch een ander pad ingeslagen om mijn passie voor koken verder te ontwikkelen.
Vanaf 1988 tot 1999 heb ik eerst als kok, daarna als chef-kok in verschillende Amsterdamse restaurants gewerkt waaronder De Hemelse modder, La Vallade en Gare de L’Est. In 1999 heb ik restaurant District 5 geopend aan het van der Helstplein in Amsterdam. Met veel plezier heb ik leiding gegeven aan dat restaurant. Niet alleen om wat meer vrije tijd te hebben maar ook om me wat meer te kunnen toeleggen op alleen het koken heb ik in 2011 met pijn in het hart District 5 verkocht.
Ik richtte al snel weer een eigen bedrijf op, maar dan kleiner. Het werd “Annemarie kookt” Een cateringbedrijf die hapjes, buffetten of diners op locatie verzorgd. Verder liet ik mij ook inhuren als chef-kok bij Amsterdamse restaurants als La Vallade, Ivo’s kitchen en het buffet van Odette en de cantina van de Rijksakademie. Ook kookte ik wekelijks bij lunchroom “Wat verder ter tafel komt” in het bedrijventerrein Da Vinci, waar ik vanaf oktober 2014 tot begin 2019 regelmatig een table d’hote organiseerde samen met Sigrid Raben.
Vanaf 1 maart 2019 ben ik vaste cateraar bij bureau marineterrein en heb daar de beschikking over een fantastische keuken in de oude commandantswoning.
Ik verzorg van daaruit alle binnenkomende caterings voor de commandantszaal en daarbuiten ook caterings voor verschillende bedrijven op het marineterrein.
Ik blijf koken bij La Vallade op de maandag, de vegetarische avond.
Cateringaanvragen buiten bureau marineterrein om kan ik alleen nog in het weekend doen: zaterdag of zondag dus.
Tijdens de lockdown zijn er helaas geen caterings mogelijk en ben ik begonnen met een maaltijdservice vanuit mijn keuken op het marineterrein.

…….